Cum să trăiești simplu și să fii împlinit?

Când am ales să scriu despre cum să trăiești simplu și să fii fericit cu ceea ce ai acum, am știut sigur că nu despre cum să trăiești minimalist și să faci economii la toate vreau să vă povestesc. Nu despre asta este vorba în viață și în bucuria vieții simple, sau nu doar despre asta.

Te-aș întreba cum poți să te bucuri în fiecare moment al vieții de ceea ce ai și faci, acum?

Reușești să te bucuri de drumul plictisitor de acasă până la servici sau de faptul că ai fost refuzat la un interviu? În loc să te plictisești pe drumul spre servici, caută să găsești ceva ce să admiri. Poate o piatră cu o formă mai interesantă sau o floare ce a înflorit de dimineață sau de ce nu să admiri o clădire ce până acum nu ai observat-o.

De câte ori ai permis să te atingi prezent ,pe mână de exemplu? Pune acum degetele de l-a mâna dreaptă pe mâna stângă și mângâie-te? Ce simți? Simți piele ta? Ce senzație ai? Cum e la atingere piele ta? De câte ori ți-ai permis să faci asta conștient până acum?

De ce să nu te bucuri acum de momentul prezent? De ce să aștepți să fii fericit până când vei găsi job-ul perfect, casa perfectă, canapeaua perfectă, blugii perfecți, familia împlinită, ca mai apoi să îți dai seama că nu astea te fac fericit ci asta zicea societatea că te va face fericit.

Tu câte vieți ai de aștepți atâtea momente perfecte ca să fii fericit? Eu am una și aleg să văd lucrurile bune în fiecare experiență. La fel cum am făcut și acum 3 ani când am căzut în cea mai adâncă prăpastie a vieții mele. Unde, pentru o secundă am crezut că întunericul e bun cu mine și răceala stâncilor am crezut că mă încălzesc. Puteam să aleg să rămân acolo însă am ales să văd partea care mă va ajuta să urc înapoi. Și am ales să folosesc recunoștința ce o simțeam pentru ceea ce mi s-a întâmplat ca trepte de urcare însă nu înainte de a îmi învăța lecția că doar eu pot hotărî care parte a experienței o voi folosi. De atunci aleg de fiecare dată să îmi fac trepte din recunoștința ce o simt pentru ceea ce am acum. Aleg să mă bucur azi pentru ceea ce am în loc să trăiesc nefericită 10 ani poate, până voi avea casa visurilor sau corpul perfect, ca mai apoi să realizez că de fapt pe mine nu astea mă împlinesc ci astea erau lucrurile care îmi spunea societatea că mă vor împlini.

Scopul vieții nu este să aduni cât mai multe lucruri materiale în ea. Scopul vieții este să aduni cât mai multe trăiri, experiențe, amintiri, momente de recunoștință și bucurie în ea. Plantează azi copaci la umbra cărora nu plănuiești să stai și găsește bucurie în asta!

Totuși lumea, societatea, a creat o viață complicată. Fuga după viață ne-a făcut imuni la fericire și împlinire. Încetinește… și observă! Lasă fuga, nevoia impusă de a îndeplinii dorințele tuturor, nevoia de invidie, de comparare.

Am mai întrebat și întreb din nou: Tu câte vieți ai de, acum, trăiești viața altora în deficitul vieții tale?

Încetinește și observă!

Concluzia mea este că pentru a trăi o viață simplă este nevoie să ne trăim doar propria viață! Lăsând invidia, gelozia, comparațiile și îmbrățișând propriile valori!

Cum poți trăi simplu și cu impact asupra vieții tale:

-Trăiește totul cu uimire- privește în jur și fii recunoscător pentru că ai cel mai de preț dar : viața!

-Lărgește-ți zona de confort. Învață lucruri noi, cunoaște oameni noi, fii activă în cercul tău. Doar așa putem evolua!

-„Felul în care vă consuma-ți o zi arată felul în care vă trăiți întreaga viață” spune Anne Dillard. De exemplu observă cât timp petreci pe social media fără nici un scop? sau de câte ori amâni un lucru, care durează doar câteva minute, din cauza anumitor frici sau tipare? Vrei să trăiești așa toată viața?

-Fii creativ! Scrie, desenează, visează, folosește-ti imaginația și caută moduri prin care să fii creativ.

-Fă curățenia de primăvară și scapă de tot ce nu mai ai nevoie, cu cât avem o casă mai aerisită, mai simplă cu atât și mintea noastră va fii mai liniștită.

-Aplică legea echilibrului. Adică pentru fiecare lucru nou adus în casă renunță la unul vechi.

Sunt multe alte variante prin care poți să te bucuri mai mult de viață. Eu le-am enumerat pe cele care mi-au fost mie de ajutor. Aștept să îmi scrii în comentarii și ideile tale despre cum putem să ne schimbăm viața într-una mai simplă și mai împlinită.

Orice variantă ai alege fii sigur că acționezi conform propriilor valori iar dacă simți că nu te cunoști încă îndeajuns, asigură-te că muncești pentru a te cunoaște!

Vin-o alături de mine în grupul https://www.facebook.com/groups/youniquenow, unde discutăm în fiecare săptămână despre astfel de teme! Vin-o să înveți să te cunoști pe tine!

Cu mare drag, Anita Mateoc