Cum pot diminua numărul lecțiilor din viața mea?

Este o perioadă a lecțiilor. Lumea, oamenii au nevoie de lecții de trezire. Planeta are nevoie de o regenerare la fel cum și noi avem nevoie de o resetare. Ce înseamnă această resetare? Mulți poate îi dau o conotație negativă deoarece pentru ei a reseta înseamnă o regresie, a face pași înapoi. Însă resetarea pentru mine înseamnă a șterge orice eroare sau eveniment și a te aduce la starea originală, inițială, la origini, la rădăcini.

Observ tot mai des oameni care își dau lecții și sunt revoltați că li se întâmplă lucruri rele, dureroase. Însă să luăm un moment din viața ta. Gândește-te la un moment nefericit din trecut. Erai supărat, nervos, iritat, nu înțelegeai și poate nici acum nu înțelegi de ce sau întâmplat acele lucruri nefericite. Totuși gândește-te, ai fi ajuns acum această persoană care ești acum fără acel eveniment nefericit din viața ta? Acea situație te-a făcut mai puternic/ă și te-a pregătit pe tine să devii TU!

Am auzit recent în cartea ” Ce naiba se întâmplă cu mine?” a Irinei Gherghilescu și a lui Răzvan Chiriac despre filmul „Butterfly effect” și era scris un citat așa:

„Mișcarea aripilor unui fluture azi poate produce o mică schimbare a atmosferei. Din această cauză și de-a lungul unei anumite perioade de timp, atmosfera se schimba.

Peste o lună, poate, o tornadă care trebuia să lovească coasta Indoneziei nu va mai apărea. Sau, din contră, tocmai din această cauză va apărea.”

WOW, îmi pare un exemplu fluturtastic!

Adică un fluture de 1 gram poate schimba lumea și viitorul într-un fel atât de important?!?!

Atunci și eu pot și tu poți! A ne lăsa doborâți nu este o variantă. Orice durere, nefericire este o lecție care ne pregătește sau ne întărește pentru a fi noi înșine.

În același timp, consider că este indicat să lăsăm oamenii în pace să își învețe lecția! Să lăsăm mila la o parte pentru că fiecare om își are propriile lecții de învățat. Compasiunea e altceva!

Putem face un exercițiu:

Gândește-te la cineva care are o lecție în acest moment al vieții, e dureroasă iar tu începi să pui milă și influențezi persoana respectivă să facă într-un fel sau altul, ii dai sfaturi și „o ajuți” făcând tu o parte din treburile ce ar fi necesar să le facă chiar ea.

Și atunci te întreb eu pe tine: În momentul în care tu ești cel care influențează o persoană și tu ești motivul pentru care acea persoana reacționează într-un anumit fel ,atunci ești cumva tu și persoana care a dat din aripi în locul acelei persoane? Ești tu persoana care a a împins cealaltă persoana spre un rezultat, oricare ar fi el? Ești tu persoana care s-a implicat și deci vei avea și un rezultat? O lecție?

E normal să ai parte și tu de o lecție în urma acțiunilor tale ( care defapt nu erau ale tale). Înțelegi?

De ce?

Atunci când o persoană reacționează, acționează într-un anumit fel iar lucrurile se vor desfășura într-un fel însă dacă tu te bagi acele lucruri se vor întâmplă într-un alt fel. Deci dacă te-ai băgat în lecția altcuiva, asuma-ți, pentru ca rezultatul este apariția unei lecții, probabil ceva care să te învețe ca altă dată să nu o mai faci.

Dacă tu închizi fluturele într-un borcan ca să îl protejezi, mișcarea aripilor lui nu va mai schimba atmosfera și tornada va apărea ( sau nu) în viața ta ( nu a fluturelui pentru ca el e protejat în borcan, însă tot nu cunoaște libertatea). Așa că dacă te bagi, asuma-ți, karma vine că e bună că e rea.

Acceptă că toți au lecții și nu e datoria ta să treci prin lecția altora chiar dacă aceștia suferă.

„Durerea este cel mai bun indicator al ‘depărtării’ de tine. Cu cât este mai intensă, cu atât ești mai ancorat în realitatea egotica și mai departe de tine. Când înțelegi, durerea dispare pentru că nu există distanță între tine și tine”. Irina Gherghilescu.

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like pagini de facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole.

Cu drag, Anita Mateoc!