O carte cât o mie! Femei care aleargă cu lupii.

Femei care aleargă cu lupii. scrisă de Dr. Clarissa Pinkola Estes.

Deși am terminat cartea acum câteva săptămâni am avut nevoie de un mic răgaz ca să îmi adun gândurile și probabil va mai trece ceva timp până se vor așeza toate gândurile adunate din această carte.

Dacă ești genul de persoană care citește mult și repede, te avertizez că aceasta este o carte „grea” care necesită a fii citită și recitită în tihnă și liniște, având parte de un mare grad de conștientizări, dacă ești pregătită să le primești.

Timpul pe care l-am acordat acestei cărții a fost de șase luni, da șase luni și asta pentru că în aceste luni am citit și recitit cartea de aproximativ cinci-șase ori. În fiecare capitol și subcapitol există paragrafe întregi care reușeau să mă pălmuiască ,să mă scuture bine și simțeam nevoia să le reiau iar și iar pentru o apreciere si conștientizare mai profundă. Deci da, șase luni de Femei care aleargă cu lupii, șase luni de conștientizări, șase luni de dărâmat ziduri iluzorii, șase luni de viață, moarte, viață și o eternitate pentru aprofundare.

Intuiția, creativitatea, iubirea, furia, iertarea, sexualitatea, introspecția fac parte din această carte și sunt perfect explorate în „basmele-terapeutice” pe care le cuprinde. Pentru a crea rădăcini în noi e nevoie să îmbrățișăm frica în timp ce citim cartea pentru că aici vom găsi lucruri și sentimente care sperie, vom găsi putreziciune, duhoare, sânge, oase reci și toate fac parte din noi. E nevoie de atenție multă și nu e deajuns să răsfoim doar un pic paginile pentru că refuzând să ne cunoaștem întunericul ne adâncim durerea și rănile, doar explorându-le putem reuși.

Este o carte care inevitabil citită cuvânt cu cuvânt (nu doar răsfoită) te schimbă, te pune în situația de a-ți reordona viața, aprofundată , te pune față în față cu sinele tău propriu, te dezgolește petală cu petală, mască cu mască și rămâi goală în fața ta, rămâi nimic în nimic și totuși totul.

Dacă ești pregătită vei fi îndrumată să clarifici totul în viața ta, vei fi împinsă să ieși dintre ființele domesticite și să te reîntâlnești cu sălbăticia. Ești îndemnată să înveți să te asculți, să te înțelegi, să devii conștientă că uneori, de fapt întotdeauna, este nevoie să te întorci la origini pentru a putea renaște.

În final țin să menționez că volumul este scris într-o manieră de înțeles chiar dacă nu ai pregătire de specialitate însă este necesar să fi pregătită pentru ea altfel va deveni o corvoadă să ajungi la finalul ei. Aș dori să subliniez și faptul că , cartea este o carte despre femei pentru femei însă de mare ajutor și pentru bărbați. Femeile citind-o renasc iar bărbații învață să echilibreze femininul și să trăiască în armonie cu femeile sălbatice din viața lor, înțelegându-le.

Spor la citit să avem, cu multe conștientizări și învățături dobândite în urma cărților care ne trec prin mână.

Voi ce cărți bune a-ți mai citit în ultima perioadă? Răspunsurile voastre sunt bine venite aici într-un comentariu sau pe pagina de facebook https://www.facebook.com/Mateocanita.

Cu drag pentru mine și pentru voi, Anita Mateoc.