Ești musafir, nu stăpân!

M-am gândit ceva vreme dacă să scriu acest articol sau nu? Iar dacă îl scriu, în ce manieră să o fac să fiu cât mai înțeleasă. Inițial am zis că nu o fac, pentru că nu merită să ne axăm pe ceva negativ, apoi am zis sa o fac deoarece și lucrurile mai puțin plăcute există în viată iar aceste lucruri nu putem să le ascundem sub preș doar pentru că noua nu ne convin, la fel cum nu putem să spunem că noi nu simțim furie niciodată, doar pentru a ne arăta cât de zen suntem noi…. nu! Când ascunzi un lucru de tine defapt fugi de tine.

Tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru este creat de către noi și acceptat de către Dumneze, Creator, Univers.

Părerea mea este că tot ce se întâmpla azi în jurul nostru, probabil este o afacere a cuiva, o afacere bine gândită și aplicată la perfecție, însă să nu uităm cine are ultimul cuvânt! Dacă Creatorul, Universul, Dumnezeu nu era de acord că avem nevoie de așa ceva atunci fiți siguri că această afacere a cuiva nu avea cum să reușească. Și totuși a reușit! Totuși Creatorul, Universul, Gaia a permis să se intâmple. De ce? Pentru că am cerut-o și pentru că aveam nevoie de ea! Înainte să îmi săriți în cap, opriti-vă, respirați, citiți si cugetați.

1. Cum am cerut-o? Si de ce avem nevoie de ea?

Atenția acordată sănătății corpului nostru era tot mai mică….. nu era timp pentru mișcare sau pentru a ne prepara hrană sănătoasă… ne petreceam timpul muncind, banii fiind mai importanți. Astfel oamenii au primit o boală pentru a avea timp pentru ei și sănătatea lor.

Atenția acordata familiei era tot mai redusă. De ce? Pentru că ne petreceam timpul muncind pentru bani iar acasa tot cu gândul si stresul de la muncă ajungeam. Uite așa oamenii au primit o boală pentru a avea timp să stea închiși în case cu familia și timp pentru a petrece momente frumoase alaturi de cei dragi!

Atenția acordată bătrânilor noștri era tot mai puțină. De ce? Pentru că munceam mult să avem bani, iar pentru asta, oamenii au primit o boală care efectiv ne pune în situația să ne sunăm , vizităm și ocupăm de părinții și bunicii noștri.

Atenția acordată pământului, naturii era tot mai puțină. De ce? Pentru că munceam să avem bani. Iar roata se învârte, acum pământenii au primit o boala prin care natura reușește sa i-a o pauză, poluarea fiind redusă iar oamenii stau în casă fără să se poată bucura de păduri curate, ape limpezi, munții măreți și câmpii înflorite.

Atenția și importanța medicilor era luată in glumă, toți ne foloseam de google pentru a ne pune diagnostice si a ne trata, mai apoi tot la doctori ajungeam ….acum însă oameni au primit o boala pentru a aprecia importanța medicilor si neputința unora in fața bolii cu tot Google-ul cu tot.

Aprecierea pentru profesori. O da…. profesorul nu e bun, nu face nimic la ore, copiii de grădiniță doar stau toata ziua . Ei, acum câți părinți ar vrea să fie deschise școlile si grădinițele! Câți părinți își dau seama că nu pot explica la fel de bine copiilor temele, cursurile precum o face un om pregătit special pentru asta?

Unde ieșeam de obicei in oraș? Mall-uri, restaurante , cafenele, însă acum oamenii au primit o boală să descopere că fericirea nu o găsesti în nici unul dintre aceste locuri ori câți bani ai avea să cheltuiești.

Atentia care o acordam hainelor, îmbrăcămintei, machiajului si frumuseții fizice a corpului era imensă, acum însă oamenii au primit o boala care cere să purtăm măștii pe fată să înțeleagă că frumusețea adevărată se ascunde cu totul și cu totul în alt loc….. în interiorul nostru.

Oamenii au crezut că totul poate fi cumpărat, că putem ajunge oriunde în lume. Astfel oameni au primit o boala prin care se cere să se stea in propria casă , fără călătorii, fără avioane, tocmai să realizeze că nu totul este atât de natural și subînțeles.

Oamenii se credeau buricul pământului, astfel oamenii au primit o boală să vadă fiecare cât de mici suntem în fața naturii.

Oamenii au primit o boala croită exact dupa nevoile lor.

Această criză este cel mai bun lucru ce se putea întâmpla dintre cele posibile! Cea mai bună variantă globală posibilă pentru a ne reîntoarce la noi!

Exact așa! Este momentul să ne trezim și să conștientizăm că omenirea nu mai putea de atâta bine. Dacă mergeam la magazin și morcovii nu erau exact identici in dimensiuni , ii lăsam acolo, nu erau buni. Dar hei, am uitat cu toții de unde am pornit?Ne-am uitat valorile proprii adevărate și ce contează cu adevărat iar pentru asta am primit exact lecția de care aveam nevoie ca majoritatea să se trezească să vadă, să se îngrozească și să înceapă să lucreze în interiorul lui.

În acelaș timp pământul ne spune că el nu are nevoie de noi pentru a supraviețui, însă noi avem nevoie de el. În tot acest timp în care omenirea e afectată de această criza din multe puncte de vedere, pământul e bine mersi, animalele nu sunt afectate, din contră trăiesc mai liniștite decât niciodată, la fel și natura, florile sunt mai frumoase si mai multe, apele mai limpezi , mai curate, pădurile mai liniștitoare ca niciodată, câmpiile zburda de veselia florilor, aerul este mai curat și cerul mai senin. E primăvara si natura renaște, ar fi timpul să o facem si noi. Pământul ne atenționează că noi putem pleca oricând de aici, pentru că el trăiește fără noi ,rămâne neatins și în viață însă noi nu putem trăi fără el ! Suntem musafiri nu stăpânii acestui loc minunat!

În continuare vroiam să scriu și concret ce facem în această perioadă ca să o depășim cu bine si să arătăm universului că merităm o a doua șansă, însă observ că m-am lungit la acest articol și ca să nu scriu aici un roman am hotărât să împart în două. Pentru azi atât, însă stați cu ochii în patru pentru următorul articol despre ce facem concret și câteva tips-uri utile, pentru că totuși este destul de evident că ne așteaptă o perioadă interesantă atât din punct de vedere psihic cât financiar.

Eu sunt aici dacă simțiți că aveți nevoie de ajutor! Comentari, întrebări sunt bine venite atât aici pe blog cât și pe pagina de Facebook Anita Mateoc . Iar dacă aveți nevoie de o părere în această perioadă nu ezitați să îmi scrieți!

Anita Mateoc.