Gândește și crește bogat!

Am hotărât ca după fiecare carte citită să scriu un articol despre ce m-a marcat sau nu in carte! Inițial credeam și plănuiam să fie mai multe cărți , însă destul de repede mi-am dat seama că planul de acasă nu pușcă cu cel din piață. De ce ? Păi , întotdeauna intervin anumite situați, cum e acum situația actuală a României și de fapt al întregului glob, deși #stămacasă și s-ar zice că avem mai mult timp uite că dacă te izolezi cu un copil de 6 ani iți dai seama de fapt ce bine e să devii din nou copil alături de el și ce super haios este să iți reamintești de jocurile copilăriei tale și totodată să te joci împreuna cu copilul tău.

Nu mă lungesc aici despre acest subiect pentru că articolul despre ceea ce simt, cred și cum acționez eu in momentele de carantină , de izolare și de Covid19, este în lucru și zilele ce urmează va fi publicat. Deci stați pe aproape dacă sunteți curioși sau aveți nevoie de o gura de „aer” proaspăt, de o idee , o încurajare , o părere pozitivă sau chiar un șut în fund.

Deci revenim la carte, am terminat de citit De la idee la bani a lui Napoleon Hill. În primul rând vă spun că o recomand și vă spun că este printre puținele cărți pe care știu cu siguranță că le voi reciti iar în rândurile ce urmează vă spun și de ce.

Ce doresc să vă spun de la început este despre conținutul universal al cărții. Este în așa manieră scrisă încât poate fi adaptat in mai toate domeniile existente. Nu o consider o carte despre bani. părerea mea este că traducerea titlului este eronată și derutantă. În engleză titlul sună așa : Think and grow rich, tradus cuvânt cu cuvânt ar fi gândește și crești bogat, iar cartea exact despre acest lucru vorbește : cum și cât de important este să devenim stăpâni pe mintea noastră pentru a putea crește și deveni bogați în tot ceea ce ne dorim.

O idee emblematică a cărții este:” Tot ceea ce creează omul ia naștere sub forma unui impuls al gândului. Omul nu poate crea nimic din ceea ce nu poate construi, la început , în gând.” Și această idee se repetă de nenumărate ori, bineînțeles cu alte cuvinte, în carte, astfel autorul se asigură că rămâi cu ea, cu găndul că mintea este singurul lucru ce îl deții și asupra căruia ai libertatea totală să îl conduci pe ce meleaguri dorești, să creezi ceea ce iți poftește inima și să deții ceea ce îți propui.

Felul în care este structurată cartea mi se pare minunat. Cartea având drept capitole pașii de urmat spre libertatea noastră iar în continuare am să le enumăr și am să adaug câte un citat reprezentativ la fiecare, aceste citate fiind bineînțeles luate din capitolele în dreptul cărora vor apărea.

1. Dorința. „Mintea nu cunoaște alte limite în afară de cele pe care le stabilim noi înșine.”

2. Încrederea. ” Atât bogăția, cât și sărăcia sunt copiii încrederii.”

3. Autosugestia. ” Fiecare obstacol vine împreună cu germenii unui beneficiu imens.’

4. Cunoștințele de specialitate. „Cunoștințele pavează calea către bogății- atunci când știi ce cale să alegi.”

5. Imaginația. „Până și cea mai simplă unealtă are nevoie de cineva care să știe cum să o folosească.”

6. Planificarea atentă. „Succesul nu trebuie explicat. Eșecul nu are scuză.”

7. Hotărârea. „Orice om puternic este guvernat de propria putere.”

8. Perseverența. „Fii atent la drumurile grele; pe acolo își croiesc calea cei puternici.”

9. Puterea grupului de minți strălucite. „Fericirea vine din a face lucruri, nu din a fi în posesia lor.”

10. Misterul transmutării energiei sexuale. „Puteți ajunge la izvorul bogăției infinite utilizând această forță.”

11. Subconștientul. „Omul este măsura gândurilor sale.”

12. Creierul. „Majoritatea oamenilor își doresc averi imense, însă puțini dispun de un plan bine definit și de o dorință arzătoare care să le paveze calea către fericire.”

13. Al șaselea simț. „Ultima treaptă pe scara succesului nu este niciodată aglomerată.”

Știu că v-am făcut curioși și dacă căutați în viață „ceva” această carte este un prim pas pentru a-l găsi. Dacă totuși încă mai aveți îndoieli și nu sunteți hotărâți dacă să citiți cartea sau nu vă las mai jos și câteva intrebări pe care autorul le pune în carte. Dacă aveți răspunsul CORECT înseamnă că nu e nevoie să citiți urgent cartea. Care sunt răspunsurile corecte? Citiți cartea și ve-ți afla.

– „Vă plângeți des că vă simțiți rău și, dacă da, care este motivul?” – consideri că nu te plângi? Atunci de ce îi spui partenerului de o mie de ori că azi te-ai lovit în birou? sau că te-a stropit din plin o mașină care venea cu viteză în timp ce tu stăteai cuminte în stația de autobus?

– „Le găsiți vină altor persoane la cea mai mică provocare?” – Nu? Atunci care e motivul pentru care se iscă o ceartă când îi spune-ți cuiva că nu a pus în linie dreaptă paharele în dulap sau că nu a luat cerealele de la firma de la care le luați dumneavoastră?

– „La ce vă gândiți mai mult, la succes sau la eșec?”

Cartea o puteți comanda la reducere de aici De la idee la bani Napoleon Hill. Eu știu sigur că am să o recitesc, probabil și de mai multe ori, pentru că este o carte care la fiecare răsfoire te va îmbogăți cu ceva nou.

Vă îmbrățisez și aștept întrebările , comentariile, părerile voastre aici sau pe pagina de Facebook

Anita Mateoc

2 gânduri despre „Gândește și crește bogat!

  1.  Draga Anita, nu ma pricep la calculator, continuu sa-ti citesc postarile cu interes.Am incercat si comentarii directe ….nu ma descurc. Frumoasa recenzie, frumoase gandurile tale, traducerea titlului este foarte potrivita, raman cu aceeasi admiratie fata de tine, iti doresc succes in continuare. Intotdeauna avem ce invata !  Aveti grija de voi, buna noapte iti doresc,                  cu drag, Irina                   

    Apreciază

Comentariile sunt închise.