Secretul secretului!

Cu fiecare zi ce trece, observ tot mai multe ființe preocupate de legea atracției, ceea ce este îmbucurător. Această explozie de oameni preocupați de ceea ce atrag, probabil intr-o oarecare măsura, a fost și efectul filmului și cărții „The Secret” scrisă de Rhonda Byrne în 2006 . Nu contest faptul că filmul a fost un mare succes și oamenii imediat au început să aplice ceea ce au înțeles din el. Însă destul de repede, majoritatea și-au dat seama că ceva lipsește sau că defapt legea atracției nu funcționează . De ce spun asta? Pentru că deși oamenii au început să aplice gândirea pozitivă, optimismul și vorba frumoasă, nimic nu se schimba, ei continuau să aibă aceași viață din înainte, plictisitoare, rutină și nu reușeau să se îmbogățească nici peste noapte dar nici dacă aplicau gândirea pozitivă pentru o perioadă mai lungă.

Hmm…. întra-devăr, oamenii aveau și au dreptate, pentru că legea nu funcționează, nu funcționează doar cu gândirea pozitivă. Această lege este mult mai complexă de atât, defapt legea atracției din punctul meu de vedere este un cumul de mai multe legi și ajunge să nu luăm în considerare una singură ca să obținem un mare nimic. Și ce mare nimic obținem! 🙂

Dar ce spune defapt această lege a atracției?

Legea atracției funcționează pe principiul potrivit căruia tot ceea ce se întâmplă în viaţa noastră, se întâmplă pentru că este atras de noi. Totul vine către noi prin prisma imaginilor din mintea noastră. Este vorba despre ceea ce gândim, iar gândurile noastre atrag spre noi ceea ce ni se întâmplă. Suntem ceea ce gândim şi atragem lucrurile la care ne gândim cel mai mult. În acest mod, gândurile devin lucruri.

Bun! Dar ce ar fi acel lucru lipsa? Ce poate fi mai mult decât gândirea pozitivă, focusarea pe pozitiv și eventual rostirea de afirmații și mantre ?

Modul în care eu văd funcțională această lege este prin conștientizarea și acceptarea a trei pași simpli, care de fapt le regăsim și in legile universului.

Pasul 1 : Legea atracției, legea gândirii pozitive.  Cere.

Bine cunoscutul citat din biblie „cere si ți se va da” ,exprimă ideea care vreau să o expun aici. În fiecare clipă, omul lansează gânduri conștient spre univers, însă de cele mai multe ori aceste gânduri sunt inconștiente și aici apare fisura, pentru că universul nu face diferență intre realitate și glumă sau intre realitate și implementările noastre. Explicație:

De multe ori avem gânduri de genul ” vai ce prost sunt” , „mai bine mor decât să fac lucru ăsta” sau ” nu știu” , „nu am bani”, însă universul nu știe că tu ai spus „vai ce prost sunt” doar ca o expresie ca să faci o glumă, universul o i-a de buna și chiar iți va da ce ai cerut, adică să nu te miri dacă vei incepe să fi inconjurat de prostime. Sau dacă spui că „nu am bani” așa va fi, indiferent că tu făcea-i referire la faptul că nu ai bani să iți cumperi o casă care costă o sumă cu 9 zerouri, universul se va asigura să nu ai bani deloc, adică nici să iți cumperi casa dar nici pentru un parfum cu 50 de lei.

Deci cere, dar ai grijă ce ceri!

Al doilea punct aici ar fi să nu ai așteptări să cadă acum din cer o anumită sumă de bani. Degeaba stai tu pe o banca în parc si te rogi, meditezi și spui mantre și afirmați despre ceea ce iți dorești , că nu va veni nimeni la tine din senin să iți spună : Uite aici sunt cheile de la noua ta casă. Adică cere și acționează. Vă dau și un exemplu:

Sunt doi oameni care lucrează în aceași firmă , același lucru, același salar și cu aceași dorință : să își cumpere o casă. Primul se trezește de dimineață cu gândul ca nu are chef de nimic , că oricum va fi ce va fi, că nu are el cum să influențeze anumite lucruri și ajuns la muncă se pune să își facă treaba cu silă și din nou se gândește că nu are rost să sune lista cu potențiali clienți, că oricum nu cumpără nimeni ,astfel hotărăște să plece acasă pentru el fiind clar că nu va schimba azi lumea. Al doilea angajat, se trezește dis de dimineață cu voie bună și odată ajuns la muncă se pune să sune lista cu potențiali clienți, în plus mai sună și câțiva potențiali investitori iar la finalul programului trimite câte un mail tuturor din lista de potențiali clienți dar și clienților deja existenți unde le mulțumește pentru o viitoare colaborare sau pentru că au ales să cumpere de la el.

Voi care crede-ți că va fi primul dintre cei doi angajați, care își va cumpara casa mult dorită? De ce? Oare actiunea chiar face diferenta?

2. Legea Creației Deliberate. Crede.

„Suntem ceea ce gândim. Tot ceea ce suntem răsare din gândurile noastre. Cu gândurile noastre creăm lumea. ” Buddha

Este necesar să devenim conștienți de ceea ce gândim în fiecare clipă. Cum putem face asta? Simplu! Prin a face câte un răgaz și a ne întreba ” La ce mă gândesc acum?” .

Intrați mai în interiorul vostru și puneți-vă întrebări de genul : Cine sunt?, Ce vreau? De ce cred că acest lucru este real sau corect? Cine m-a învățat despre corectitudine? Părinți? Societatea? Realitatea si corectitudinea lor (părinților a societății) trebuie să fie neapărat și realitatea și corectitudinea mea?

Creeaza-ti propria realitate, pentru a putea crede ceea ce spui, faci sau gândești!

3. Legea acceptării sau a permiterii. Primește!

Paradoxal, majoritatea au probleme tocmai la capitolul primiri, fie pentru că au frici legate de a înainta sau frica de succes. Mulți se autosabotează deoarece au teama de eșec sau respingere însă și mai mulți sunt cei care sunt îndoctrinați, inconștient că nu merită. Cum? Oare de câte ori ai auzit fraze în genul ” mai bine sărac dar cinstit” , „banul este ochiul dracului” sau poate părinții și profesorii ți-au spus ” tu nu vei ajunge nicăieri”, ” nu esti bun de nimic”. Aceste propoziți ne opresc pur și simplu din procesul nostru spre succes. Suntem incapabili în a ne relaxa și în a permite lucrurilor să se întâmple. De ce? Pentru că suntem învățați să trudim, să transpirăm, să luptăm, să dăm din coate, să concurăm pentru a urca pe scara vieți ,că doar nu există răsplată făra muncă. Oare mai contează pentru cineva că nu obținem toată viața nimic? Contează doar că ai luptat, că ai tras tare zeci de ani, iar faptul că nu ai reușit să iți vezi copiii crescând e doar un detaliu. Oricum răsplata vine în rai nu? Dar atunci care e rostul vieții?

În concluzie , putem viziona filmul The Secret de 20 de ori dacă nu spargem secretul gândirii pozitive. Gândirea pozitivă e mai mult decât o idee frumos împachetată. Secretul constă în a despacheta aceste idei și să devi propriul observator. Să vezi de ce ai gânduri negative, de unde vin ele, unde s-au născut, să vezi de ce ai rețineri față de ceva, unde s-a creat acea reținere? Despachetează ideile si caută rădacina după care aplică cele 3 legi:

1. Cere dar învață să fi conștient de gândurile pe care le ai pentru că noi cerem constant însă de multe ori habar nu avem. Și nu uita că universul îți trimite tot ce ceri, el nu știe de glumă sau ironie.

2. Creează. Creează ceea ce își dorești tu și doar tu. în acelas timp nu uita că orice ai cerut, el există deja undeva în univers, acum doar este necesar să crezi că va veni spre tine. Și nu poți crede cu adevărat decât dacă acel lucru e realitatea ta.

3. Primește. Din punctul meu de vedere acest pas este cel mai complex pentru că nu poți primi decît atunci când ești gol, decât atunci când golești toate implementările din interiorul tău. Lasă judecata si gândirea în locul altora! Tu fi tu si despachetează-ți propriul cadou.

Primești ceea ce emani! Emani iubire primești iubire, emani frica primești frica!

Vă invit cu drag să lăsa-ți într-un comentariu părerea voastră despre acest articol. V-a plăcut? V-a fost de folos? Ce alte subiecte a-ți dori să mai abordez? Mulțumesc si vă aștept în continuare pe pagina si blogul meu.

4 gânduri despre „Secretul secretului!

Comentariile sunt închise.