Știi care este scopul tău în viață?

Am căutat ani la rând să îmi găsesc rostul in viață. Și cu cât căutam mai mult parcă imi aluneca răspunsul printre degete. De ce sunt aici? Ce am de făcut? Care e scopul vieții mele? astfel de întrebări erau nesfârșite. Și răspunsul era acolo dar nu reușeam să îl văd.

Când intru intr-un astfel de cerc, al căutări, și pentru că orice răspuns mai întâi de toate are nevoie de o întrebare, am pornit într-o avalanșă de intrebări. Pentru acest răspuns am avut nevoie de mult timp, ani, ca să aflu întrebările potrivite care să mă conducă pe o cale frumoasă spre mine.

Am luat întrebările la puricat, le-am sucit, le-am întors, le-am răsucit și acum am să vă povestesc la ce am ajuns.

Când ești copil, adesea ți se pune întrebarea:

-Ce vrei să devii când crești mare?

– Doctor, profesor, pilot, prințesă, pompier, polițist,educatoare…. și cate-n lună și în stele.

Astfel începând din anii copilăriei,incepem să ne facem drumul spre o meserie, spre ceva din care vom trăi, cu care vom trăi. Pe parcursul anilor însă uităm să mai actualizăm răspunsurile copilăriei, uitând complect de fapt că valorile noastre se schimbă, prioritățile se schimbă, plăcerile se schimbă, noi ne schimbăm. Și astfel ajungem adulți, lucrăm în domenii care nu ne fac plăcere, ajungem să supraviețuim de la lună la alta, ne plângem de milă, ajungem epuizați pentru că nu ne face plăcere ceea ce facem, mai simplu de spus ajungem niște roboți nefericiți. Și astfel se naște în mulți din noi întrebarea Eu ce rost am în viață? Pentru ce trăiesc? Pentru ce am venit în această lume?

Și vă întreb eu pe voi:

Dacă lumea asta e un test? În funcție de ce lecții învățăm și câtă iubire putem să ne oferim noua, ajungem în rai sau într-un și mai mare necunoscut decât ne aflăm acum?

Cumva nu mă conving cuvintele rai și iad! Mi se par doar niște cuvinte care cataloghează totul. Cred însă că moartea fizică este doar începutul, iar viața în sine este încălzirea si pregătirea pentru următorul pas.

Venim pe lume cu niște lecții de învățat , cum ar fi: iubirea, încrederea, iertarea, compasiunea și multe altele, și pentru a învăța să iubim ,să iertăm, să simțim compasiune universul ne trimite anumite situații. Spre exemplu sufletul tău a decis ca în această viată să invețe ce este iertarea, astfel dacă iți apar situații în care este necesar să ierți acum știi de ce, în acelaș timp să nu te miri dacă tot apar noi si noi persoane care necesită iertate, acestea vor apărea mereu până vei ajunge să înveți cum se face adevărata iertare. Este de prisos să spui cuiva că l-ai iertat când defapt tu încă simți invidie, răutate, necesitatea de răzbunare, universul nu poate fi păcălit la fel cum nici sufletul tău, prin urmare până iertarea nu vine din interiorul tău aceste situații se vor repeta la nesfârșit și uite așa am răspuns și la întrebarea „de ce mi se întâmplă toate astea mie?”, însă rețineți lecțiile odată învățate ne deschid ușile spre noi înșine, iar rostul nostru în această viată este să învătăm să fim noi, să găsim echilibrul și să fim fericiți, dar aici vorbesc despre acea fericire pură și constantă care există în noi mereu orice s-ar întâmpla.

Atâta timp cât ai acea fericire interioară activată, înseamnă că ești una cu scopul vieți tale și explicația este simplă:

Este imposibil să fi fericită dacă nu ai invățat lecțiile pentru care te-ai născut. Atâta timp cât încă nu iubești și nu te accepți așa cum ești, până mai există lucruri și persoane de iertat , înseamnă că mai avem de lucrat.

Astfel răspunsul la întrebarea: Care este rostul meu în viață?, este mai mult decât aș fi crezut vreodată și mai simplu decât îmi puteam imagina : Trăiește iubind ca să fi fericit.

Azi sunt recunoscătoare pentru simplul fapt că imi îndeplinesc scopul de a fi fericită făcând exact ceea ce imi place. Nu ceea ce fac este scopul vieții ci ceea ce simt în această viață.