Este atitudinea importanta în viata ta?

Iata cum a definit Jeff Keller conceptul de atitudine in cartea sa – Atitudinea este totul: „Gandeste-te ca atitudinea ta este un filtru mintal prin care percepi lumea. Filtrul prin care unii oameni vad lumea este optimist (aceste persoane vad jumatatea plina a paharului), pe cand filtrul altora este pesimist (aceste persoane vad jumatatea goala a paharului).”

Într-o alta ordine de idei, persoanele cu o atitudine optimista sunt focalizate pe solutii, in timp ce persoanele pesimiste sunt focalizate pe probleme. Asadar, atitudinea iti influenteaza viata in toate aspectele (personal, profesional, social). Atitudinea este cea care hotărăște ce e bine și ce nu în viata ta.

Am sa va relatez o scurta poveste pentru a înțelege cum stă treaba asta cu atitudinea:

„Intr-o firma renumita de imbracaminte lucrau doi agenti de vanzari. Pentru ca firma functiona foarte bine, directorul de vanzari s-a hotarat sa trimita pe unul dintre agentii sai in Africa, intr-o anumita regiune, sa analizeze ce posibilitati de vanzari ar fi in acea zona.

Ajuns acolo, agentul de vanzari a observat ca toti erau aproape dezbracati si pareau ca se simt foarte bine asa. Dezamagit, il suna pe directorul firmei si ii spune: aici nimeni nu poarta haine si nu vom reusi sa vindem niciodata.

Auzind acestea, directorul dezamagit ii spune: atunci vom renunta sa vindem in acea zona. Iti voi trimite un camion si impreuna cu colegul tau mergeti in Australia. Ajuns exact in aceeasi zona, cel de-al doilea agent de vanzari, se uita in stanga, se uita in dreapta, ii vede pe toti aproape dezbracati, apoi imediat il suna pe director si ii spune:

– Trimite imediat doua camioane de imbracaminte, pentru ca aici nimeni nu are haine si trebuie sa-i imbracam pe toti.”

Diferența dintre cei doi agenti consta în atitudine: cel optimist vede soluții în timp ce cel pesimist vede doar eșecuri?

Totul depinde de ceea ce e în interiorul tău. Degeaba, și când spun degeaba apoi e chiar degeaba, deci reluam: Degeaba te lupți tu cu oamenii din jurul tău, adica cu ceea ce e în exteriorul tău, pentru a ii convinge sau schimba dacă în interiorul tău e cam mizerie și dezordine. Ce crezi ca vei atrage în dezordinea asta din interiorul tău? Exact! și mai multa mizerie și dezordine, care într-un final te vor copleși și se vor transforma în pesimism, care la rândul lui, e drumul spre depresie.

Recent, o prietena de-a mea a organizat un eveniment super mișto. Evenimentul a fost organizat din timp, foarte bine pus la punct, detaliile erau bine definite și evenimentul era clar un mega eveniment de 4 stele bine meritate. Totuși de ce va povestesc de prietena asta a mea? Pai în toate organizarile astea bine făcute, la începutul zilei a avut parte de o neînțelegere ( care nu depindea de ea, ea a făcut tot posibilul sa fie perfect), iar în urma acestei neînțelegeri, unele cursante sau ofticat tare. Privind din exterior as spune ca și înțeleg aceasta ofticare, dar din cauza unui singur punct nelalocul lui (din cel puțin alte 100 de puncte perfecte ), evenimentul începea sa se transforme într-o catastrofa…. Și ăsta e momentul pentru care am început sa va povestesc aceasta poveste: Inceputul catastrofei. Când prietena mea a observat ca totul merge la vale ca săniuța pe ghețuș a luat ATITUDINE. Mai întâi a stat o clipa și s-a gandit: am doua variante: 1. datorita acestei situați create clachez și hotărăsc ca acesta e un evenimentul ruinat sau varianta doi: STOP! Va rog frumos sa ieșiți preț de câteva minute afara! Am sa rearanjez totul și vom continua după aceasta pauza binemeritata! Ei și apoi asta a și fost ce a spus, fara sa realizeze decât după, și fără sa mai comenteze cineva ceva, făcându-se liniște, toată lumea a ieșit, ea a rezolvat în liniște ce a avut de rezolvat și evenimentul a fost un adevărat succes.

Totuși țin sa precizez ca ceea e a făcut prietena mea, consta în anii de munca cu ea, munca în primul rand la încrederea de sine, pentru ca altfel probabil s-ar fi simțit mancata de lupi într-o astfel de mulțime pusa pe cearta. Ceea ce a spus, de la sine, plus emanația din încrederea în sine, plus atitudine din vocea ei și din comportamentul fizic al corpului, au ajutat-o sa iasă neșifonata, la propriu și figurat.

Ca și concluzie, pentru a avea o atitudine pozitiva, primul lucru l-a care cred ca ii necesar sa lucrați este încrederea și iubirea de sine.

Și nu uitați atitudine se emană . Se emană prin poziția corpului, felul în care vorbești, te comporți, ai grija de tine, te îmbraci și privești.

Și acum întrebarea de final, cum v-am obișnuit: tu ce importantă ai dat pana acuma atitudini pe care ai emanat-o și ce importanta ii vei da de azi încolo?

Răspunsurile voastre sunt binevenite în comentarii!