Eu o văd minunata! Tu?

Încep cu o întrebare, la care m-aș bucura pentru tine dacă ai medita un pic:

De ce punem accent pe lucrurile negative din viata noastră?

Observ (inclusiv la mine uneori), ca avem tendința de a sublinia tot ce e rău în viața noastră, iar lucrurile bune le trecem cu vederea.

Crede-ți ca ne ajuta acest lucrul la a ne creea o viata linistita și plina de iubire?

Atunci când ne întâlnim cu o cunoștință sau ieșim la o cafea cu prieteni, primul lucru pe care îl povestim sunt cele negative care s-au întâmplat în ultima perioada în viata noastră. Ne plângem de mila, ne victimiza și așteptăm și mila din partea celorlalți.

Dacă luam în considerare legile universului, printre care și legea atracției sau legea bumerangului, dacă noi evidențiem, arătăm, povestim, spunem lucrurile rele din viata noastră, asta vom primi în continuare.

Legea atracției spune ca : Echilibrul atrage tot un echilibru iar dezechilibrul un alt dezechilibru.

Legea bumerangului spune: Ceea ce trimiți spre exterior, acel lucru îl primești înapoi.

Și atunci din nou o întrebare ce se naște în mine: De ce „uitam” sa subliniem lucrurile pozitive din viata noastră?

Oare cum ar fi viata fiecăruia din noi, dacă am simți și manifesta bucurie fata de toate momentele mici dar frumoase? Dacă am povesti oamenilor lucrurile bune din ceea ce s-a întâmplat în ultima vreme? Dacă am alege sa fim recunoscători pentru ceea ce avem, sa mulțumim și sa iubim oameni care ne înconjoară? Oare cum ar fi?

Pentru asta, eu personal, am hotărât sa țin un mic jurnal sau caiet cu notițe, în care îmi notez la sfârșitul zilei, tot ceea ce m-i s-a întâmplat frumos, chiar și lucrurile care par nesemnificative pe moment. Inițial am zis ca fac asta pentru o săptămână, dar am decis sa prelungesc acest termen, pentru ca lucrurile minunate au început sa mi se întâmple. Si tot atunci am început sa notez și lucruri care deriva din ceea ce m-i s-a întâmplat. Astfel am realizat ca lista lucrurilor pozitive din viata mea, e chiar lunga, semnificativ de lunga.

De exemplu:

-Azi m-am trezit! Mulțumesc

-Azi m-am trezit frumoasa și plina de viata! Sunt recunoscătoare!

-Azi am reușit sa imi învăț copilul sa se lege singur la șireturi! Minunat! Iar din asta deriva ca pot sa ii cumpăr și pantofi cu șiret pentru ca nu mai avem problema că cine o ajuta la gradinita sa se încalte, plus îmi oferă mie doua minute în plus dimineața pentru a îmi bea cafeaua mai linistita. Yupiii

Și lista continua încă mult!

Va invit pe toți sa faceți aceasta lista, timp de câteva zile, și sa puneți în evidenta lucrurile frumoase care se întâmplă în viata dumneavoastră și în jurul vostru, oricât de mici par la început, ele au o mare însemnătate în mintea și subconștientul vostru.

Ve-ti fi surprinși, plăcut, când ve-ti vedea cât de multe experiente agreabile exista deja în viata voastră. Doar ați omis sa le vedeți pentru ca a-ți dat importanta experientelor pe care le considerați importante pana acum, adică problemelor.

Viata e cum vrei tu sa o vezi eu o văd minunata! Tu?