Călătoria e singura care contează!

Călătoria e singura care contează!

„Învățăm mult mai mult căutând răspunsul la o întrebare și negasindu-l, decât învățăm din răspunsul însuși” Lloyd Alexander.

De cele mai multe ori, uitam ca drumul pe care îl parcurgem pana la destinație, pana la momentul așteptat, este cel care ne aduce satisfacție. Când ai atins punctul de sosire, s-a terminat, ai îndeplinit sarcina și obiectivul a dispărut.

Când mergi într-o excursie, aștepți cu nerăbdare, numeri zilele pana la ea… Și vine ziua, și tot ceea ce contează, este ceea ce faci în aceasta excursie, pentru ca în momentul în care s-a terminat, tu poți spune ca a fost o excursie minunata pentru ca…. Și începi sa povestești ceea ce ai trăit în ea! În schimb nu prea spunem: excursia a fost minunata pentru ca a fost o excursie.

Nu obiectivul contează, obiectivul fiind excursia, ci drumul și întâmplările spre obiectiv și în obiectiv, fac ca aceasta sa fie minunata!

Nu destinația contează ci procesul. Pentru ca defapt prin proces, dacă suntem observatori trecem prin câțiva pași.

1. Conștientizezi valorile fundamentale.

Când treci printr-un proces spre o destinație, conștientizezi valori, adica lucruri care îți plac și care nu îți plac, lucruri care te inspira, care te definesc și îți dau personalitate unica. Conștientizezi care sunt valorile care te reprezinta.

2. Preferintele

Pe drumul spre destinație, poți observa ceea ce preferi. Mergi la o degustare de vinuri. Degustarea fiind destinația, iar prin processul de degustarea a diferitelor arome, ajungi la o concluzie… Ce vin preferi!

3. Credințele limitative

În aceasta călătorie, îți poți da seama de ce limite ai, care sunt punctele pe care nu le vrei depășite, și astfel îți trasezi o zona de confort, zona care e bine sa o depășești pentru ca tot ceea ce este după aceasta linie, sunt frici, frici care te țin în loc și nu te lasă să te dezvolți. Depășește limitele, învinge frici și descoperă cine ești tu cu adevărat.

4. Gandurile

Acele gânduri care îți tot apar în timpul procesului spre destinație, sunt gândurile cele mai implementate în capul tău. Implementate de judecata și de trăirile avute în trecut. Observa-ți gândurile și asa poți deveni conștient de locul de unde ele apar si se nasc.

5. Emotiile

Emoțiile care te însoțesc în timpul călătoriei sunt foarte importante pentru tine.

Dacă treci printr-un proces de care îți este frica, pentru ca e ceva necunoscut, pot apărea emoții mai puțin plăcute, din care poți învață multe despre tine.

Dacă treci printr-un proces plăcut, emoțiile apărute vor fi și ele placute și vei învață cum să devii din ce în ce mai fericita.

În continuare voi face o poveste, fictiva, care ma va ajuta sa trec prin cei cinci pași, pentru a ii înțelege mai cu ușurință.

Urmează sa am o întâlnire cu șeful meu, care atunci când e în toane bune e foarte glumeț, dar când are zile mai încărcate, devine un arțăgos. Aceasta întâlnire va avea loc peste cinci zile la un restaurant, unde vom discuta despre următorii pași necesari dezvoltării firmei.

În a patra zi de dinaintea întâlniri, îmi dau seama ca eu nu dețin în garderoba o rochie potrivita pentru o astfel de întâlnire, defapt nu am nici o rochie.

Ce îmi spune acest lucru despre mine: Ca nu sunt genul de persoana care se învârte în cercuri înalte, prefer comoditatea. Nu am rochii în garderoba, deci energia masculina poate fi mai predominanta în interiorul meu.

Ce am de învățat :As putea cauta sa echilibreze energia masculi-feminin în interiorul meu.

Ok. Ma duc la un magazin sa achiziționez o rochie. Ii explic vânzătoarei ce caut: o rochie, neagra sau culoare neutra, sa îmi acopere genunchi, fără decolteu, dintr-un material ușor. Vânzătoarea îmi aduce ce i-am cerut. Probez, dar îmi dau seama ca defapt rochiile cu gat înalt sau fără nici un pic de decolteu, nu ma avantajează și nici materialul ușor care se lipește de mine, nu e în favoarea mea!

Ce învăț din acest proces? Ca probabil nu îmi cunosc destul de bine preferințele și ar fi o idee sa fac astfel de cumpărături mai des ca să îmi gunosc gusturile.

Deasemenea, limitările mele, credințele limitative, cum ca o rochie fără decolteu este cea mai potrivita pentru o astfel de întâlnire, nu ma ajuta! Pentru ca vad ca nu îmi sta bine, ca nu îmi place, și instantaneu, purtând acea rochie, m-aș simți lipsita de încredere și asta ar fi și ceea ce a-și emana. Iar lipsa de încredere în propriile forte, nu e cea mai potrivita stare pentru o întâlnire cu cel ce dorește sa îl ajut în dezvoltarea firmei și în investiția propriilor bani.

Bun! Într-un final, am găsit rochia potrivita și mai este o zi pana la întâlnire, și încep sa îmi apară tot felul de gânduri, cum, ca nu sunt pregatita, ca nu sunt suficient de buna pentru acest job, ca ideile mele nu sunt îndeajuns și ca defapt nu e locul meu aici. În acelas timp, ma trec sentimente de nerăbdare și frica, poate și rușine amestecata cu stângăcie.

Ce spun astea despre mine?

Gândurile care îmi apar îmi spun defapt ca eu nu dau doi bani pe valoarea mea, nu am în incredere în puterea mea și ma desconsider, chiar dacă eu știu ca am pregătirea necesara și sunt pregatita cu răspunsuri și ideii noi, gândurile îmi demonstrează ca ma simt judecata și la rândul meu am judecat și eu pe alții în situații asemănătoare. Și instantaneu îmi aduc aminte de o colega, care a avut și ea o astfel de întâlnire de afaceri cu o alta persoană, și toți colegi, inclusiv eu, o barfeam, ( din cauza invidiei) ca uite ca a ajuns mai sus ca noi și ca sigur și aceasta întâlnire de afaceri, defapt, este întâlnire romantica. Iar acum, ca eu sunt cea care merge la o întâlnire de afaceri, am frica ca sunt judecata la rândul meu de colegi. Deși nu ar trebui sa îmi pese de părerea altora, ma simt rușinata și împiedicată și îmi este frica pentru ca îmi lipsește încrederea de sine.

Rămâne sentimentul de nerăbdare, acest sentiment poate fi și un indiciu favorabil, deoarece consider ca în adâncul meu, știu ca sunt pregătită! Aici totuși ar fi o idee sa fiu atenta, ca acest sentiment de nerăbdare, nu cumva sa ascundă nevoia mea de lauda, adica ceva urma de ego!

Și uite asa printr-o simpla analiza, din timpul călătoriei mele spre destinație, cum pot afla foarte multe lucruri despre mine, dacă vreau bineînțeles! Totul se rezuma la a fi observator și la a vrea sa știi!

Prin analiza și observarea ta, defapt înțelegi ce se petrece în tine, cu tine, și care este adevărul tău personal!