Iertarea- lecția în desfășurare!

Va spunem acum ceva timp, despre lecțiile pe care le-am primit și conștientizat de-a lungul anului. Când le-am enumerat, una dintre lecții era „sa iert”, despre celelalte am scris deja, dar aceasta am ocolit-o cumva, cât de mult am putut, as putea zice ca am fugit de ea, sau nu, pentru ca uite acum despre asta scriu. Știu ca dacă voi fugi, ma va ajunge din urma și ma va lovi de doua ori mai puternic.

Asa ca, iertarea, este subiectul și punctul meu sensibil. De ce spun asta? Pentru ca iertarea este lecția pe care am primit-o cu vârf și îndesat, și încă lucrez la ea. E ca și cum ai da un test, și nu ai nota încă pe el pentru ca testul e în desfășurare. Deci da, lucrez asupra faptului ca e necesar sa iert! Pe cine e necesar sa iert?!

-Sa ma iert pe mine, pentru toate faptele pentru care ma învinovățesc ca mi le-am făcut în primul rand mie, și apoi altora.

Și apoi pot vorbi despre:

-Iertarea celorlalți. Iertarea tuturor celor care consider ca mi-au făcut ceva, conștient sau inconștient. Iertarea părinților, bunicilor, familiei, iertarea prietenilor și cunoscuților, iertarea profesorilor, iertarea sotului/soției, pana la urma iertarea tuturor.

Și spun ca lucrez la iertarea, pentru ca am lucruri ce le-am depășit și iertat în mine și astfel, acea parte am iertat-o și altora, dar exista încă în mine lucruri pe care se pare ca momentan nu le accept. Da primul pas spre iertare este conștientizarea si acceptarea. Asa este cel mai bine pentru binele meu suprem.

Am simțit gustul Iertării, și pot spune ca e magnific și eliberator. Iertarea adevărată te străpunge pana în rădăcini și te eliberează de toate persoanele și rănile din trecut.

Defapt, pentru mine, iertarea semnifica, tăierea tuturor legăturilor, cu toate persoanele care te-au rănit. Acea persoana ești tu în primul rand și după acea cei din jurul tău.

Iertarea te propulsează pe calea ta, îți dă un șut în fund, și te trimite direct la etajul cinci, de unde, acum, poți vedea dincolo de orizont.

În momentul când ierți, reușești sa vezi rostul tău, reușești sa îți activezi memoria de dinaintea nașteri și automat te trezești cu răspunsuri la întrebări demult apărute și întrebări la care nu credea-i ca vei găsi vreodată explicații.

Simt și acum gustul Iertării, și e atât de plăcut! Vad orizontul chiar dacă încă nu vad dincolo de el. Știu ca sunt la începutul acestei lecții sau poate mai pe la mijlocul ei dar este un test extraordinar care ma învață cum e sa fii liber.

2 gânduri despre „Iertarea- lecția în desfășurare!

Comentariile sunt închise.