Femeia s-a născut sa fie iubita!

Tuturor bărbaților le place sa aibă o femeie frumoasa, feminina în felul ei și inteligenta, în preajma lor. Totuși câti dintre bărbați și-au pus întrebarea cum facem ca femeia sa se simtă iubita în relație?

De cele mai multe ori, bărbații considera ca femeile își doresc doar bani, mașini, vacante scumpe, case, piscine și petreceri sclipitoare. Nu doresc sa contest aceste nevoi ale unei femei, însă consider ca acestea sunt lucrurile care se construiesc împreună, într-o relație sănătoasă, asta însemnând ca în acea relație exista deja o comunicare bună și o înțelegere reciproca care a condus și spre abundenta financiara.

Bun, dar cum ajungem la acea comunicare bună și înțelegere reciproca? De ce au nevoie femeile intr-o relație? (de ce au nevoie bărbații într-o relație am scris zilele trecute un articol).

A și mai este chestia tabu, despre care mulți evita sa vorbească :sexul! Bărbații consideră ca atâta timp cât ei muncesc non-stop, pentru binele familiei, asta însemnând ca se întâlnesc doar în week-end, și atunci fac sex într-o seara, și asta bineînțeles programat, ca doar altfel nu este timp în toată agitația existenta în încercarea de a le face pe toate, toate sunt bune și frumoase, ca doar sunt banii în casa, ca femeia sa își cumpere orice își dorește sa ii satisfacă nevoile. Dar bărbații uita, ca primele lucruri la care renunță femeia sunt banii și sexul, în special cel planificat. Femeia renunță oricând la astea în avantajul timpului petrecut împreună.

Tot ce tine de partea financiara, poate și femeia sa și le obțină, în schimb, doar femeia nu poate face ca o relație sa funcționeze sănătos.

Iată trei idei, cele mai importante din punctul meu de vedere, de care sa tina cont un barbat:

1. Ascultarea

Primul lucru important, din partea bărbatului, este voința lui de a auzi și înțelege ceea ce are femei de spus (da, știu, avem multe de spus). Pentru noi femeile, este important ca la sfârșitul unei zile de lucru și după terminarea treburilor casnice și părintești, sa avem un moment în care putem povesti și împărtăși cele întâmplate în acea zi și concluziile la care am ajuns în urma întâmplărilor sau situațiile care ne macina. Consider ca asa începe o comunicare bună într-o relație, o comunicare ce devine tot mai buna pe măsură ce și bărbatul este implicat cu idei, păreri și povesti.

2. Tandrețea

Degeaba bărbatul știe ca femeia lui este frumoasa și inteligenta, dacă el nu exprima aceste lucruri prin gesturi și cuvinte.

Deobicei bărbatul considera ca dacă i-a arătat odată tandrețea, ajunge pentru totdeauna!

Femeia, are nevoie sa i se reamintească continuu, ce ființă minunata este ea pe pamant!

Faptul ca ii spui unei femei ca este frumoasa, dimineața când încă e nearanjata, pentru ca pur și simplu vezi acea sclipire în ea, sau faptul ca ii oferi o mângâiere seara înainte de culcare si imbrtiseara de după-masa, sunt gesturi simple care nu te costa nimic dar totuși sunt gesturi importante și neprețuite pentru femei, gesturi care o motivează sa fie tot mai buna cu fiecare zi care trece!

Aceaste caracteristici ale unui bărbat ar putea fi asemănate cu caracteristicile unui gentalman din anii ’30,’ 40, care din păcate sunt tot mai putini în zilele noastre.

3. Protectie

Aici ma refer și la protecția care o oferă un bărbat prin faptul ca el este sexul puternic într-o relație, și protejează femeia fizic de lucrurile rele și obositoare pentru ea ce se întâmplă pe parcursul unei zile, însă mă refer și la partea în care bărbații oferă protecție sufletului. Adică o femeie are nevoie sa simtă ca sufletul ei este protejat și nu poate fi rănit și distrus de bărbatul care o iubește. Adică loialitatea, încrederea și tot ceea ce o poate rani sufletește sunt importante pentru ea.

Țin sa menționez ca acestea sunt lucruri generale, care sunt valabile în fiecare relație, dar pentru ca fiecare dintre noi suntem diferiți, acestor lucruri, li se pot adaugă altele, în funcție de personalitatea fiecăruia, însă dacă cele generale sunt îndeplinite, restul vin de la sine pe parcurs.

În final, bărbați, nu uitați, toate aceste lucruri, o femeie puternica, și le oferă singura dacă e nevoie și nu depinde de nimeni, dar atâta timp cât se folosește cuvântul cuplu, relație sau căsătorie, înseamnă că există două persoane iar sarcinile se împart tot in doua.

Iar atenționarea pentru noi femeile este: Noi creștem și bărbații! Sa avem grija ca băiatul nostru sa fie exact soțul care îl dorim pentru fiica noastră!