Recapitulare: femeia in relația de cuplu!

Ce isi dorește un bărbat de la o femeie? Este o întrebare pe baza căreia s-a discutat foarte mult de-a lungul timpului, s-au scris cărți, foarte multe cărți, si totuși ceva ne scăpa, pentru ca relațiile durează din ce in ce mai puțin.

Câteva idei, pentru a face un bărbat fericit:

1. Bărbatul e capul in familie.

Da stiu, vechea replica, pe care toți am auzit-o si suntem sătuli de ea, totuși dacă stam sa analizam un pic, oricât de veche ar fi, cam are dreptate cine a spus-o.

Pentru ca o relație sa meargă, bărbatul trebuie sa fie capul iar femeia gâtul. Capul fără gat nu se mișcă, asa ca femei, lăsați bărbații sa conducă, ei au ultimul cuvânt,… din cele enumerate de voi!

2. Oferiți-le variante!

Bărbații, sunt cunoscuti pentru felul lor evaziv de a răspunde si pentru neimplicarea in alegerile care aparțin de casa, spre exemplu.

Totuși pentru a evita sa fim noi cele impunătoare si pentru a nu fi noi cele care alegem si avem ultimul cuvânt, adica capul, dar sa fim sigure in acelas rand ca vacanta este rezervata si nu amânată, eu va propun sa le da-ți variante de raspuns:

-Crezi ca ar fi mai potrivit sa port rochia neagra sau cea mov este perfecta?

-Ce mi-ar plăcea o vacanta la munte sau la un lac! Tu ce părere ai?

-Deseară mancam friptura sau gătim niște spaghete?

Asa le lăsăm lor oportunitatea de a lua decizia finala si totuși e asa cum vrem noi.

3. Bărbaților, deși nu prea recunoasc, le place sa fie lăudați si admirați, asa ca profitați la maxim de acest lucru si nu va sfiiți sa ii faceți complimente, reale totuși, iar la final sa nu va mirați dacă primiți cadou rochița mult admirata in vitrina magazinului.

4. Bărbații au nevoie sa simtă ca avem nevoie de ei, fără sa fim prea sâcâitoare totuși!

Eu il chem pe el sa schimbe becul dacă s-a ars sau sa ducă mașina la service dar in acelas timp nu il sun de 10 ori când stiu ca e la meci cu băieți. Echilibru e cuvântul cheie.

5. Spune ce ai de spus, fără apropouri.

Bărbații nu se prea pricep la a ghici ce vrei tu sa spui prin simplul fapt ca il informezi ca prietena ta si-a cumpărat deja pantofi pe care ti doreai si tu. Asa ca spunei direct ca iti dorești cadou pantofi roșii din magazinul de după colt.

Apropourile ii fac sa se simtă constrâns pe când cererile il fac sa se simtă băgat in seama.

6. Evitați sa fi-ți mamele lor.

Adică nu il „cocolositi” si nu il sunați din 5 in 5 minute când pleacă sa facă cumpărăturile. Nu ii reamintiți de 10 ori pe zi ce are de făcut si nu il faceți sa se simtă inutil. Mai simplu nu fi-ți mamele lor, fi-ți soțiile lor. Pana la urma omul are buletin si se descurca in ceea ce s-a încurcat.

Într-un final, este important sa ne aducem aminte de rolul nostru intr-o relație. Sa nu uitam ca prin anii ’80, când femeile obțineau încet teren in ceea ce privește egalitatea dintre femei si bărbați, ca tot prin acei ani se introducea in moda acele sacouri si costume pentru femei, destul de bărbătești, din dorința noastră de a câștiga am uitat sa fim femei, sa fim noi, am uitat ca inteligenta este egala cu a bărbaților dar gingășia si feminitatea e doar a noastră.

Cu drag o nevasta (vorba bărbatului meu) fericita!