Cum îți câștigi încrederea de sine

În articolele trecute am tot spus ca fără încredere de sine nu poți ajunge departe, ca multe reacții automate vin din lipsa de încredere de sine și ca încrederea de sine este foarte importanta ca tu sa faci schimbarea. Acum urmează sa va spus câteva idei despre cum sa câștigăm mai multa încredere în noi.

1. În viata ta fii pe primul loc.

Multă lume crede ca dacă suntem generoși și oferim altora timpul nostru, facem un bine. Posibil sa facem un bine altora dar nu și neapărat nouă. Dacă la job ți se cere sa stai mult peste program învață să spui nu, la fel și dacă un prieten îți cere sa îl ajuți cu ceva. Dacă tu în acel moment ai alte planuri care știi ca îți fac mult mai mult bine, spune nu, și continuați planurile, prietenul tău va găsi o soluție iar șeful tău va fi necesar sa înțeleagă ca nu ești un robot. Fii tu pe primul loc și după aceea ceilalti!

2. Îndrăznește sa fii tu însuți

Lasă fricile. Îndrăznește sa faci ceea ce te face sa te simți bine și nu te mai gândi ce vor spune ceilalți. De fiecare data când nu faci ceva pentru ca ți-e teama sa nu ranesti pe alții, renunti defapt la o părticică din tine.

3. Schimba-ti anturajul

Nu mai accepta oameni pesimiști în viata ta. Tu hotărăști cu cine îți petreci timpul tău prețios. Dacă cineva îți face mai mult rău decât bine renunță la compania lor.

4. Nu aștepta aprobarea altora

Exista un moment în viata fiecăruia când punem pe cineva din jur, pe un piedestal. Cel mai greșit lucru. Nimeni nu e mai presus sau mai prejos. Toți suntem oameni născuți pe acest pământ și avem aceleași drepturi. Nu pune pe nimeni deasupra ta și nu cauta aprobarea altora, fa ceea ce simți și încetează sa aștepți confirmarea celorlați.

5. Descoperă specialul din tine

Cauta acel lucru în tine care te face special, fiecare avem în noi ceva special. Renunță sa te compari cu ceilalți și dezvolta în tine sămânță care te face fericit.

Într-o lume a automatizări îndrăznește sa fi tu!

Și nu uita niciodată ca lumea te vede curajoasa și puternica atunci când emani siguranță și își dau seama ca tu nu ai nevoie de nimeni ca să fi fericita. Acolo e puterea ta…. Zâmbește pentru ca tu nu ai nevoie de nimeni decât de tine însuți ca să îți creezi lumea care ți-o dorești.