Suferința ne ajuta!

În viata fiecăruia dintre noi apar acele furtuni groaznice, puternice, care ne zguduie din temelii și nu ne lasă să ne trăim viata. Sau defapt ele ne ajuta sa ajungem sa ne trăim viata!

Totul are un rost, nimic nu e întâmplător, totul se desfășoară pentru binele nostru. Da! Chiar și furtunile din viata sunt spre bine nostru. Înainte de a te enerva, stai relaxat și citește mai departe.

Este un moment important ceea ce observ ca se întâmplă tot mai des în jurul meu. Toate fricile oamenilor, moștenite sau dobandite pe parcursul vieții, ies la suprafață. Ceea ce pe mine ma bucura pentru ca doar asa putem sa le observam și sa le vindecam, sa trecem mai departe. În celalalt capăt al ideilor sta, felul în care aceste frici ies la suprafață. Da! Aici poate fi un pic mai neplacut. Toate fricile și rănile, ies la suprafață prin suferință. Totuși sa nu ne alarmam. Suferință poate fi buna, pentru ca orice trezire și idee sclipitoare s-a născut în urma suferinței. Doar dacă suntem răniți, suferim și ne doare, găsim soluții și putere de a înainta , altfel ne complacem în rutina zilnica și astfel ne trece viata.

Acum am ajuns în punctul în care privind înapoi, observ ca suferință din viata mea, a fost poarta spre tot ceea ce am acum, spre binele din viata mea de acum.

Problemele apar atunci când noi le denumim asa. Pentru doua persoane diferite, acelas lucru poate fi o binecuvântare sau o problema. Depinde de cum vrei tu sa o vezi.

O persoana poate sa fie foarte supărată dacă pierde autobusul și posibil sa se infurie și sa ii strice bunadispozitie pentru ca întârzie la servici. O alta persoana poate sa zâmbească când vede ca autobusul pleacă cu o clipa înainte ca ea sa ajungă în stație, și totuși sa exclame: wow, azi se pare ca voi face o plimbare! Am sa ma bucur de aceasta oportunitate de a face mișcare, și pentru ca de obicei aerul și plimbările ajuta creierul, aceasta persoana rămâne surprinsa sa constate ca în timpul plimbări a găsit și soluția pentru rezolvarea „problemei” de la serviciu, problema care înainte cu o zi părea fără soluție.

Acesta e un exemplu la scara mica, dar aceasi gândire o putem aplica pentru orice „problema” mare. Gândește-te la asta un minut! Totul are o rezolvare! Doar lasă rezolvarea sa curgă la tine, nu forță, bucurate și accepta ceea ce ai.

În viata, reacționam la tot, în urma trăirilor avute în trecut. Dacă vrem sa depășim frici și răni atunci soluția ar putea fi sa infruntam suferință cu zâmbetul pe buze.

Problemele si implicit suferința exista doar dacă noi le dam aceasta denumire. Eu le numesc victorii pentru ca în momentul în care le infrunt și nu fug de ele nu pot fi decât o câștigătoare.

„Suferințele tale sunt generate de impotrivirea ta la ceea ce se intampla” Buddha.