Renunță la atasament

Înainte de a citi, te rog, răspunde sincer la întrebarea: Crezi ca ești atașat de lucruri și persoane?

Ai răspuns nu? Atunci de ce păstrezi aceea păpușă/mașinuța, pe care o ai de când erai copil? Vei răspunde probabil ca îți este draga, ca ai amintiri frumoase cu ea. Dar dulapul care sta sa explodeze de atâtea haine, haine care majoritatea stau, pentru ca tu porți aceleași perechi de pantaloni și 2-3 tricouri, îți este mila sa le dai mai departe sau sa le arunci (cum sa arunci banii pe care i-ai dat pe ele)?

Hai sa îți spun ceva. Atașamentul te blochează! De ce? Stai ca explic.

Atunci când suntem atașați de ceva spunem STOP noului. De exemplu: Deși ai o oportunitate de a te muta într-un loc nou cu foarte multe benefici, eziți sa faci pasul pentru ca aici ești familiarizat. Aici ai familia, prieteni, casa. Defapt renunti la ocazia de a învață ceva nou, de a-ți face prieteni noi. Te blochezi la ceea ce ai.

Dacă îți dorești ceva nou…. Fa ceva nou. Degeaba stai și te plângi ca vrei un loc de munca nou dar îți este frica sa mergi la interviuri și îți repeți „dacă nu ma descurc”. Astea sunt scuze.

Renunțarea la vechi face loc noului. Dacă îți dorești ceva renunță la atașamente! Pentru ca doar prin schimbare se întâmplă lucruri noi.

Ești într-o relație în care nu mai simți nimic, de multe ori te întrebi ce cauți aici? Sau poate ești într-o relație agresiva, toxica, care îți face mai mult rău decât bine. Totuși de ce stai? Sa fie oare faptul ca ești familiarizat în aceasta relație? Știi ce se întâmplă și îți este comod? Îți este frica de schimbare? Ești atașat de relație?

Folosești de multe ori cuvintele: „e a mea/meu”? Ce e al tău? Nimic!

Iubitul/iubita este a mea/meu!

Nimic nu e al tău!

Iubitul/iubita nu îti aparține, la fel cum nici tu nu ești al lor.

Tu ești tu, ei sunt ei.

Fa ceea ce te face pe tine fericit, nu ceea ce ii face pe ei fericiti. Fii tu al tău și i-ați puterile date altora înapoi!

Și tine minte:

In viata începi un nou capitol doar după ce ai închis definitiv capitolul anterior. Și nu trisa: nu îl reciti, făcând pași înapoi.