Învață cum să dăruiești

Nu mai dărui dacă crezi ca nu ai ce dărui!

Momentul în care simți ca îți dăruiești viata copilului din obligația de mama/tata, este un moment foarte neinspirat.

La fel și atunci când dăruiești un cadou cuiva dar în capul tău te gândești doar la faptul ca ți-ai cheltuit ultimi bani pe el.

Când dăruiești din obligație sa nu te aștepți sa se întoarcă bunătatea înapoi la tine!

„Nu e greu sa să fi darnic astăzi. Greu e sa nu regreți mâine” Jules Renard.

Cam toți am auzit măcar odată în magazin un copil : „vreau, vreau, vreau” sau în parc la groapa de nisip: „e al meu, al meu al meu”.

Dar cam asta facem și noi adulți, trăim pentru a deține lucruri: casa mea, mașina mea, soția mea, mintea mea, copilul meu. Ne luptam continuu pana ne atingem scopul și putem spune: e al meu, al meu al meu. Parca iar aud copilul.

Nimic! Dacă nimic nu e al nostru? Dacă suntem atât de orbiți de nevoia de a avea, încât nu vedem defapt cum ne joaca universul. Dacă noi ne facem mai mult rău prin aceasta nevoie de posesiune?

Tăiem păduri pentru lemne, sa ne încălzim și ca sa AVEM lemn pentru construcții ca doar avem nevoie de mobila noua anual, dar nici asa nu ne ajunge, mai taiem și sa vindem și exportam ca doar avem nevoie și de bani și uitam defapt ca animalele rămân fără casa, ca aerul nu îl vom mai putea răscumpăra.

Acum eu nu spun ca gata, trebuie sa ne vindem toate lucrurile și sa ajungem sa dormim pe sub poduri dar hai sa învățăm sa dăruim cu iubire! Sa dăruim pentru ca noi avem din abundenta!

Sa dăruim iubire… pentru ca iubirea se întoarce.

Sa dăruim bunătate… o vom primi înapoi înzecit.

Sa dăruim cuvinte calde…ecoul lor îl vom auzi și noi multiplicat.

Dăruiește și din lucrurile materiale! Tine doar ceea de ce ai nevoie, și ai sa vezi când ai casa aerisita de lucruri, când poți umbla prin camere fără sa te împiedici la tot pasul, și sufletul și mintea vor fi mult mai relaxate și gândurile și sentimentele mai aerisite, mai clare.

Dăruiește ceva prețios! Nimic nu se pierde, totul se întoarce înapoi la tine, într-o forma sau alta.

„Eu posed cu adevărat doar ceea ce am dăruit” Senaca.