Răzbunarea perfecta!

Ți s-a întâmplat probabil de câteva ori în viata să simți ca toata lumea îți vrea răul și îți face rău. Simțea-i cum fierbe sângele în vene și nevoia de răzbunare clocotește.

Vorba: „ochi pentru ochi și dinte pentru dinte” îți părea cea mai adevărată vorba. Și probabil au fost momente când ai și aplicat-o. Care a fost rezultatul?

Pentru început te-ai simțit mai ușurat, mai victorios, mai puternic, mai plin de tine, mai fericit. Pe urma? Sentimentul de neputință, de răutate, de răzbunare, de slab și neînsemnat a reapărut!

Pentru a vindeca și a nu mai ajunge la nevoia de răzbunare e nevoie de mai mult. E nevoie sa intri în interior!

În primul rand răspunde-ți la întrebarea : De ce simt nevoia de răzbunare? Oare orgoliul tău se simte atacat de aceea persoana care crezi ca ți-a făcut rău? Ce e orgoliul pentru tine? Eu vad orgoliul ca o parte a ego-ului. În momentul în care consideri ca ți sa făcut rău, te consideri inferior, dat la o parte și orgoliul iese la suprafață. Cum adică sa fiu inferior celuilalt sau sa fiu dat la o parte?

Dar hai sa îți spun ceva: Faptul ca te simti dat la o parte vine din tine! Dacă tu ești puternic și plin de încredere și iubire…. Vei știi ca nimeni nu te poate da la o parte din calea ta… Doar e calea ta, nu a lor.

Al doilea pas spre vindecare ar putea fi: sa vezi lucrurile în momentul acum!

Ceea ce ți-a făcut aceea persoana s-a întâmplat în trecut ( cu o ora înainte, o zi, o luna, un an, nu contează… E trecut!), ceea ce plănuiești tu sa ii faci pentru răzbunare se va întâmpla în viitor (chiar dacă va fi peste 10 minute…. Tot viitor e). Dar toate astea nu contează pentru ca tu pierzi momentul ACUM. Îl pierzi pentru ca stai furios, trist, plin de regrete și plănuiești răzbunarea! Acum ești furios și te simți neputincios! De ce nu alegi momentul ACUM sa îl faci momentul minunat!

Ceea ce sa întâmplat în trecut nu mai poate fi schimbat, iar ceea ce va fi în viitor, va fi atunci. Acum alege sa îți sorbi cafeaua, pe o terasa cu o priveliște minunata și fi fericit. Fericirea e cea mai buna răzbunare!

Persoana care îți vrea ție raul, ce crezi ca va spune și gândi când te vede fericit! Va fi invidios probabil sau va accepta ca ești o fire puternica, cu coloana vertebrala, și te doare în cot ( nici acolo), pentru ca tu ești cel ce contează. Renunță sa mai hrănești ego-ul tău sau a altora. Jocul e doar în mintea ta, nu ești tu răzbunarea. E ok sa știi ca exista răutatea dar nu fi răutate!

Ocupa-ti timpul prețios făcându-te pe tine fericit, nu pierde vremea cu alții pentru răzbunare. Degeaba gândești diferit dacă acționezi ca restul!

Răzbunarea las-o în seama karmei. Știe ea ce are de făcut!

O zi plina de fericire sa avem!