Iubirea de sine

Iubirea este cea mai puternica forță existenta!

Cu iubire poți ajunge oriunde!

Cel mai important este sa te iubești pe tine însuți, pentru că nu poți oferi altora iubire dacă tu nu ai iubire pentru tine.

Simplu: Poți sa ii dai un măr unui copil dacă tu nu ai un măr ?

Ei și uite așa se naște întrebarea :

– Cum facem să ne iubim noi pe noi?

Îți iubești copilul? (sau mama, sora, fratele) Cum îi arăți iubirea? Îl hrănești, îl speli, îl înveți, te joci cu el, adică îți petreci timp cu el. Dai din timpul tău și îi arăți afecțiune prin simple fapte făcute zilnic! Atunci crezi că ar fi normal să faci la fel și pentru tine?

Timpul e cel mai prețios lucru pe care îl putem oferi cuiva, inclusiv noua. Timpul așa cum îl știm noi e limitat. Adică ziua are 24 de ore chiar dacă tu ai avea nevoie de 25 de ore ca să reușești să faci tot ce ți-ai propus ( și da dușul zilnic nu ai cum sa îl tai de pe lista…. E chiar necesar). Timpul e limitat dar în același timp tu ești cel care hotărăște ce este prioritar și ce merită timp din partea ta și unde este necesar să spui nu.

Așa că, eu, știu că pentru a mă iubi îmi ofer în primul rând timp, timp pentru a mă ocupa de mine

  • îmi ofer timp ca să mănânc sănătos (în loc de doua mușcături luate pe fugă ) pentru că îmi iubesc corpul și îi mulțumesc că mă găzduiește.
  • îmi ofer timp pentru igiena și pentru a mă aranja. Pentru ca știu ca dacă mă simt bine în pielea mea și îmi place cum stă acea rochie pe mine, încrederea de sine crește și asta vor observa și cei din jur.
  • îmi ofer timp pentru a învață ceva nou, pentru a face un curs nou o școală sau orice ce mă ajuta să cresc și să îmi ating obiectivele.
  • îmi ofer timp să mă relaxez pentru că o plimbare în natura, o poveste cu prietenele la cafea sau faptul ca citesc o carte mă umple de energie și dau un randament mult mai bun după astfel de activități.
  • îmi ofer timp să mă cunosc pe mine așa cum sunt. Să îmi cunosc părțile bune și în același timp umbrele mele…. Cu toți avem și părți mai puțin bune, și atunci când învățăm să creăm un echilibru între bun și rău să acceptăm partea întunecată a noastră atunci putem vorbi că suntem pe drumul cel bun spre a ne iubi și a ne accepta exact așa cum suntem.

Știu ca atunci când eu mă iubesc și ma simt bine cu mine, familia și cei din jurul meu vor fi la fel, iubiți și bine dispuși . Iubirea mea se reflectă atât în mine cât și în ceilalți.

Primul pas către tine este să te iubești și fi fără să uiți : Bucură-te de timpul petrecut cu tine însuți .

Iubirea schimbă tot!

Tu te iubești? Cum? Sunt curioasa ce metode de a vă arată iubirea ați găsit…

Cu drag Anita Mateoc!